Publicerat 27 juli, 2022

Twitter skär ned på sina fysiska kontor – BN

Mikrobloggen Twitter skär ned på sina fysiska kontor runtom i världen, inklusive San Francisco, New York och Sydney. Detta då företaget skär ned på kostnaderna och ska satsa mer på distansarbete. Det framgår av ett mejl skickat till anställda, rapporterar Bloomberg News.

I San Francisco lämnar de kontoret på Tenth Street. De skrotar även planerna på att öppna kontor i Oakland och kan även komma att stänga ned kontoret i Sydney.

Även kontor i Seoul, Wellington, Madrid, Hamburg, Utrecht och Osaka kan komma att stängas ned när hyresavtalen löper ut. Twitter kan dock komma att finna alternativa kontor på vissa av platserna enligt mejlet.

Kontorsutrymmen i Tokyo, Mumbai, New Delhi, Dublin och New York kan komma att minskas. Twitter planerar inte på några nedskärningar av anställda enligt mejlet.

"Jag vill klargöra att detta inte förändrar vår inställning till engagemanget för arbetet på var och en av dessa marknader", skrev Dalana Brand, Twitters personalchef enligt nyhetsbyrån. "Om vissa kontor skulle stänga skulle det inte påverka Tweeps anställning; de skulle helt enkelt övergå till WFH-anställda på heltid."

Twitter inte är ensamma som amerikanskt bolag att stänga ned kontor. Flera andra tech-bolag går i liknande tankar. Wall Street Journal skrev nyligen i en artikel att många amerikanska företagen inte alls har samma kontorsnärvaro som före pandemin. I många städer ligger nivån runt hälften av de anställda.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]