[ Annons ]

Foto: Shutterstock
Publicerat 6 februari, 2018

Tvättbjörnen bygger om vindar till hyresrätter

Tvättbjörnen fastigheter bygger 25 hyresrätter i centrala Sundsvall. Det handlar om outnyttjade råvindar som ska utvecklas till bostäder till en kostnad av 16 miljoner kronor.

De hyresrätter som ska byggas är till största delen mindre bostäder, på mellan 35 och 55 kvadratmeter. Samtliga får snedtak, vindskupor och utsikt över antingen havet eller stadens hustak, skriver Sundsvalls tidning.

[ Annons ]

– Råvindarna är outnyttjade utrymmen som står tomma bortsett från några förråd. Där ska vi bygga lägenheter i fyra av fastigheterna i ett kvarter mitt emot Kulturmagasinet vid Sjögatan, och ovanför Dolcetto i kvarteret vid Kyrkogatan, säger Tvättbjörnens vd Stig Svedberg till Sundsvalls tidning.

Inspiration till utbyggnad av vindar i Stenstan, som Sundsvalls centrala delar kallas, har Stig Svedberg fått från besök i Stockholm. Nu planerar han att fortsätta utveckla vindarna Tvättbjörnens övriga hus i stadskärnan.

– Det här är bara början. Det handlar om stadsutvecklingen i Sundsvall. Det har byggts mängder av bostadsrätter på Norra kajen men ska man få flyttkedjan aktivare i stan så måste fler hyresrätter skapas.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]