Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder.
Publicerat 11 februari, 2019

Två nya logistikfastigheter byggs vid Landvetter

Bockasjö och Swedavia bygger två nya logistikfastigheter vid Göteborg Landvetter airport. Samtidigt tecknar man hyresavtal med Dawa Däck och Rajapack om totalt 33 000 kvadratmeter.

De två logistikfastigheterna byggs av det gemensamma bolaget Landvetter Logistik Center i logistikparken Airport City Göteborg och den totala uthyrningsbara ytan är på 44 000 kvadratmeter.

[ Annons ]

– Intresset för logistiketableringar i Airport City Göteborg är stort, det visar de avtal som nu har tecknats med Dawa Däck och Rajapack. Logistikparken har en utomordentligt god lokalisering med närhet till flyget, till Göteborg och till de stora vägnäten, E6 och riksväg 40 som förbinder strategiska logistikorter som Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Förhandlingar pågår även med flera andra hyresgäster, säger Joakim Hedin, VD Bockasjö och VD för Landvetter Logistik Center AB.

Byggstart för den ena fastigheten är inom kort, med inflyttning 1 oktober i år. Den andra börjar byggas under våren, beräknas vara klar för inflyttning sommaren 2020 och är uthyrde i sin helhet av Dawa däck.

– Vi hade flera alternativ att välja mellan när vi beslutade att samordna våra tre existerande lager till ett nytt lager. Vi valde hyresvärden Landvetter Logistik Center som kunde erbjuda konkurrenskraftiga villkor i kombination med ett läge som ger oss närhet till Göteborg och den infrastruktur som finns runt Göteborg Landvetter Airport, säger Anders Hedin, koncernchef Anders Hedin Invest AB, som genom Klintberg & Way Group AB äger Dawa Däck

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]