BIld: White Arkitekter/Sagax.
Publicerat 2 april, 2020

Två nya kvarter utvecklas i Barkarby

Sagax dotterbolag Marcato Förvaltnings AB utvecklar två kvarter om totalt 55 000 kvm i Barkarby, norr om Stockholm. Detta sedan avtal tecknats med Järfälla kommun.

De två kvarteren byggs utvecklas i Veddesta industriområde, som ska utvecklas till en upplevelserik stadsmiljö med en nod för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

[ Annons ]

– Sagax två kvarter spelar en nyckelroll i att förvandla Veddesta industriområde till en av Sveriges mest intressanta och upplevelserika platser, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

De bostäder som byggs i de nya kvarteren är i huvudsak bostadsrätter, utöver det ska även kommersiella lokaler, kontor och hotell utvecklas. Rivning av befintliga byggnader på platsen beräknas starta under det första kvartalet 2021 och de två nya kvarteren beräknas stå klara i samband med tunnelbanans öppnande, som är planerat till 2026.

– Jag är glad att Sagax ser potential i det här området och investerar i Barkarby. Inom några år kommer kvarteren att ha ett mycket gynnsamt läge mitt i Stockholmregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, regionaltåg, buss och pendeltåg i direkt anslutning till varandra, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]