Foto: Shutterstock.
Publicerat 3 maj, 2017

Två års hyror klara i Malmö

Hyresförhandlingarna i Malmö är inte längre strandade. 2017 och 2018 års hyror höjs med 1,88 procent.

– Vi är glada att vi har kommit överens på nivåer som gör att våra medlemmar kan bibehålla nuvarande standard, service och underhållsnivå. Hänger inte hyresutvecklingen med finns en risk att intresset för att äga och förvalta hyresrätter minskar och det kan leda till att de på sikt försvinner, säger Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd.

[ Annons ]

Parterna är också överens om att försöka effektivisera förhandlingarna och har som mål att hyresförhandlingarna ska ta maximalt tre månader.
– När vi nästa gång sätter oss vid förhandlingsbordet hoppas jag på en konstruktiv dialog och ett gott förhandlingsklimat, så att vi slipper att hamna i den här situationen igen, säger Susanne Rikardsson.

Det var i november som hyresförhandlingarna mellan Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen om 2017 års hyror strandade. Fastighetsägarna accepterade inte Hyresgästföreningens bud som då låg på 0,55 procent.

Strandningen omfattade ca 16 000 lägenheter i Malmö. Fastighetsägarna Syd rekommenderade sina medlemsföretag att vända sig direkt till sina hyresgäster och låta dem ta ställning till en hyreshöjning på 1,25 procent. 8 av 10 hyresgäster valde att betala den föreslagna hyreshöjningen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]