[ Annons ]

Publicerat 16 oktober, 2017

Tummen upp för 800 nya bostäder i Flemingsberg

Snart byggs det för fullt i Flemingsberg. Med byggstart i slutet av 2018 har nu klartecken getts åt de 800 nya bostäder som ska upprättas i området.

Det rör sig om 800 bostäder längs med Hälsovägen i Flemingsberg. I området ska det även byggas förskolor, nya torg och gångstråk och andra lokaler på bottenvåningarna i husen. Även Flemingsbergsparken ska upprustas i samband med utvecklingen av området.

[ Annons ]

– Det här är ett viktigt tillskott på bostadmarknaden i kommunen och ett led i vår satsning på att utveckla Flemingsberg som en regional stadskärna. Bostäderna längs Hälsovägen kommer att bli en bra blandning av bostadsrätter, radhus och hyresrätter samt lägenheter riktade till olika målgrupper som forskare och seniorer, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Huddinge kommun.

Härnäst väntas en förundersökning av de arkeologiska fynd som finns i området. Först efter det kan eventuella gatuarbeten och parkanläggning påbörjas. Avtal för utvecklingen av området har tecknats med Riksbyggen, Brabo, Huge bostäder och Concert.

Detaljplanen antogs av kommunfullmäktige redan 12 juni, men beslutet överklagades. Nu har överklagandet avslagits av mark- och miljödomstolen och därmed har datum för byggstart kunnat sättas.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]