[ Annons ]

Karolina är omtankesvärd i Kista Galleria.
Publicerat 24 november, 2020

Trygg julhandel i centrum

Inför Black Friday och julhandel genomför Citycon en covid 19-certifiering av samtliga sina inomhuscentrum.

Redan i våras när genomförde Citycon, liksom andra fastighetsbolag, insatser i sina centrum för att minska smittspridningen. I det rådande läget, med Black Friday och julhandel inför dörren, genomför bolaget nu en covid-19-certifiering av samtliga sina inomhuscentrum i Sverige: Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Jakobsbergs Centrum, Tumba Centrum, Åkersberga Centrum, Mölndal Galleria och Stenungstorg Centrum. Det innebär ett åtgärdsprogram på upp till 100 punkter för att minska smittspridningen.

– Genom att ta hjälp av en extern part för certifiering säkerställer vi ett systematiskt och heltäckande arbetssätt för att minska spridningen av covid-19 i våra centrum, säger Peter Brodd, affärsområdeschef på Citycon.

[ Annons ]

Certifieringen genomförs med hjälp av Safe Asset Group.

– För oss är det viktigt att ta ansvar och göra allt vi kan för att skapa en så trygg miljö som möjligt för våra hyresgäster och besökare. Certifieringen hjälper oss att fokusera på de åtgärder som gör skillnad, säger Peter Brodd.

En åtgärd för att skapa en trygg shoppingmiljö är att centrumen på sina webbplatser informerar om när det är färre besökare. Citycon har också satt in omtankesvärdar som hjälper till och håller särskild koll på platser där det lätt blir trängsel.

Karolina är en av omtankesvärdarna i Kista Galleria. Hon upplever att responsen från besökarna är positiv. Mest handlar jobbet om at hjälpa besökare att hitta rätt och att ordna köer med vederbörligt avstånd. Vid några tillfällen har det uppstått trängsel, men när omtankesvärdarna ingripit har folk visat följsamhet.

– Våra butiker spelar också en viktig roll för att trygga en så säker miljö som möjligt. Vi har därför informerat våra butiker om vad de kan göra. Bland annat handlar det om att undvika trängsel, erbjuda möjligheter för besökare att desinficera sig med mera, säger Peter Brodd.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]