Foto: Joachim Belaieff
Publicerat 8 september, 2016

Trolskt kontor prisat för sitt ljus

Spelföretaget King skapade en fjärde dimension i sitt kontor och vann Svenska Ljuspriset. Läs också vår intervju med ljusdesignern Douglas Hillgrund om hur man skapar en prisvinnande ljus.

Ett kvalitativt, häftigt kontor, fyllt med upplevelser utöver det vanliga. Det var spelföretaget Kings, som nått störst framgång med Candy Crush Saga, önskemål när de flyttade in i kontoret på Kungsgatan I Stockholm.

[ Annons ]

Det är ett högst okonventionellt kontor med inomhusskog och trolska inslag. Här ska den stressade världen lämnas utanför och inredningen ska flytta över spelens 2D-värld till den reella 3D-världen. Ljusdesignerna Martin Petersson och Tobias Olsson från ÅF Lighting har med  ljusets hjälp velat tillföra ytterligare en fjärde dimension.

Deras arbete imponerade på Svenska Ljusprisets jury som i sin motivering skriver: Det visuella samspelet mellan ljussättning och inredning inspirerar och skapar utmärkta förutsättningar för det kreativa arbetet i lokalerna.

I sin design har de istället för att uteslutande använda takmonterade armaturer i stor utsträckning låtit rummens element, som väggar och pelare, agera ljusgivare.

Det var också ett av de tips som ljusdesignern Douglas Hillgrund använde sig av när han ljussatte Akademiska Hus byggnad Lux, som tog hem priset förra året.

– Måla med ljuset och låt det vägleda ögat, sa Douglas Hillgrund när Fastighetstidningen bad om hans bästa tips.

Här hittar du alla hans ljusa idéer.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]