[ Annons ]

Publicerat 4 december, 2018

Trög försäljning i Göteborg

Det går inte bara trögt med försäljningen av nyproduktion i Stockholm. I Västra Götaland var utbudet av nya bostadsrätter i november 79 procent högre än förra året.

Sammantaget finns det just nu 13 759 nyproducerade lägenheter ute till försäljning. Det enligt siffror från Hemnet som TT sammanställt. Det är i framförallt i Västra Götaland och i Skåne som det är mer lägenheter ute till försäljning, Västra Götaland plus 79 procent och Skåne 33 procent fler än november 2017. Mot strömmen går faktiskt Stockholm där utbudet minskat med 11 procent.

[ Annons ]

Sven-Erik Kristensen, regionchef på mäklarfirman Bjurfors i Göteborg, säger till TT att utbudsökningen ändå inte påverkat priserna på bostadsrätter i så hög grad. Jämfört med sommaren 2017 är det en nedgång med cirka 10 procent, enligt Bjurfors.

Juni Strategi & Analys gjorde redan i maj en studie om marknadsmättnad i Göteborg där man varnade för att även bostadsutvecklare i Göteborg kan få det tufft att sälja nyproduktion. Göteborg med omnejd har länge varit ett undantag när marknaden för nyproduktion i resten av landet gått trögare.

– Det är förstås hög konkurrens och kreditrestriktionerna som påverkar även Göteborgsmarknaden. Att vi nu ser något ökad försäljning i Stockholm kan bero på att bolagen i huvudstaden börjat anpassa priserna mer till utbudet, och även dragit tillbaka projekt som inte gått till säljstart. Här kan Göteborgs ligga efter en del, säger Mona Kjellberg, analytiker på Juni Strategi & Analys.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]