[ Annons ]

Publicerat 1 mars, 2011

Trianon tror på stigande priser

Det Malmöbaserade fas­tighetsbolaget Trianon AB hyr ut bostäder och kommersiella lokaler i Öresundsregionen. Trots att fjolårets barometer flaggade för sjunkande priser på fastighetsmarknaden i Malmö upplever vd:n Olof Andersson läget som bra.? – Vi ser det snarare som att marknaden gått upp. När det gäller uthyrning så upplever vi marknaden som god. Vi har förfrågningar […]

Olof Andersson
Olof Andersson

[ Annons ]

Det Malmöbaserade fas­tighetsbolaget Trianon AB hyr ut bostäder och kommersiella lokaler i Öresundsregionen. Trots att fjolårets barometer flaggade för sjunkande priser på fastighetsmarknaden i Malmö upplever vd:n Olof Andersson läget som bra.?

– Vi ser det snarare som att marknaden gått upp. När det gäller uthyrning så upplever vi marknaden som god. Vi har förfrågningar varje vecka och inga problem alls med att hyra ut bostäder, säger han.

Ungefär 40 procent av bolagets bestånd på 57 000 kvadratmeter utgörs av bostäder, resterande 60 av kommersiella lokaler i attraktiva lägen, en fördelning som ligger i linje med Trianons affärsplan. Vakanserna inom beståndet ligger mellan 1,5 till 2 procent, en siffra som sjunkit det  senaste året. Trianon äger och förvaltar 24 fastigheter i Malmö och upplever inte någon av dem som särskilt svår att fylla med hyresgäster.

– Bostäder är inget problem att hyra ut eftersom det byggs för lite hyresrätter. De flesta av våra kommersiella lokaler är belägna på bra platser, därför är de lätta att hyra ut.

Bostäder är inget problem att hyra ut eftersom det byggs för lite”

I år fick Trianon större finansiella muskler efter en sammanslagning med fastighetsbolaget Cineasten AB. Soliditeten i bolaget är hög, men taktiken är ändå att växa med försiktighet.

– Vi har redan förvärvat en del fastigheter i år. Visst har vi en ambition att utöka, men det kommer inte i första hand.

Trianon nyproducerar endast i liten skala. Nästa år däremot ska bolaget bygga både lägenheter och butiker i Limhamn. Olof Andersson hyser en stark framtidstro till fastighetsmarknaden i Öresundsregionen.

–Jag har en övertygelse om att vi står inför stigande fastighetspriser i Malmö. Det är fortsatt tillväxt i näringslivet och det påverkar oss på ett bra sätt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]