En av de förvärvade fastigheterna.
Publicerat 28 februari, 2019

Trianon gör sitt största förvärv i Malmö

Trianon har köpt 781 lägenheter av Willhem i Hermodsdal och Almhög. Bolaget ser möjligheter att höja bostädernas standardnivå, då beståndet bara är delvis renoverat.

Fastigheterna är belägna på Hermodsdal och Almhög i Malmö och förvärvet har ett underliggande fastighetsvärde om 900 miljoner kronor. I köpet ingår även ett antal mindre kommersiella lokaler med en uthyrningsbar yta om 53 300 kvadratmeter. Fastigheterna är belägna i anslutning till Trianons övriga fastigheter på området.

[ Annons ]

– Med dagens förvärv, som är vårt största hittills, kommer vårt fastighetsvärde att överstiga målet om 6,6 Mdkr. Tillsammans med våra befintliga fastigheter i området, ger detta oss en stark ställning med totalt 1 140 lägenheter på Hermodsdal.” säger Olof Andersson VD på Trianon i ett pressmeddelande.

Förvärvet sker i bolagsform. Tillträde av fastigheterna planeras till den 30 april 2019

– Vi renodlar nu beståndet i Malmö och gör det parallellt med att vi under våren tillträder ytterligare nyproduktion i Elinegård. Under hösten har vi också tillträtt nyproducerade fastigheter i Hyllie, något som sammantaget bidrar till en förändrad karaktär på beståndet i Malmö. Vi är väldigt glada över att kunna genomföra den här affären tillsammans med Fastighets AB Trianon, som har en stark lokal förankring i Malmö, kommenterar Willhems vd Mikael Granath.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]