Publicerat 5 maj, 2021

Trianon blir näst största ägare i Signatur Fastigheter med en ägarandel på 10,3 procent

Fastighetsbolaget Trianon tecknar i en riktad nyemission 3,0 miljoner aktier i Signatur Fastigheter till teckningskursen 17,50 kronor per aktie, motsvarande 52,5 miljoner kronor. Trianon blir därmed näst största ägare i Signatur med en ägarandel på 10,3 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Signatur Fastigheter är ett bostadsbolag noterat på Nasdaq First North Growth Market med ett fastighetsbestånd i bland annat södra Sverige. Fastighetsportföljen utgörs i huvudsak av bostäder och samhällsfastigheter och aktieförvärvet ses som en strategisk placering för Trianon.

- Vi verkar på samma marknad, en marknad som vi på Trianon både kan och tror mycket på. Signatur Fastigheter är ett välskött bolag och vi ser fram emot att vara med som en långsiktig aktieägare, säger Olof Anderson, vd i Trianon.

- Det är mycket stimulerande att hälsa Trianon välkommen som större aktieägare i bolaget. Vi har en rad konkreta affärer som mycket väl matchar vår strategi om att förvärva kassaflödesfastigheter med tydliga och värdeskapande utvecklingsmöjligheter. Vårt fastighetsbestånd har expanderat kraftigt under året och uppgår nu till cirka 1,3 miljarder. Ambitionen är att fortsatt växa och nå ett fastighetsvärde om 2 miljarder under 2021, säger Dan Astrén, vd i Signatur Fastigheter.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]