[ Annons ]

– Att vi nu skapar ROC Properties med likasinnade för att sedan ge övriga marknaden möjlighet att investera i bolaget skapar win-win för samtliga, säger Jan Persson, vd Kilenkrysset. Foto: Jennifer Glans.
Publicerat 21 december, 2021

Tre går samman till logistikjätte

Tre stora ägare av logistikfastigheter – Kilenkrysset, Bockasjö Holding och Frankenius Equity – bildar det gemensamma ROC Properties. Målet är en börsnotering inom två år.

Det nya bolaget ROC Properties kommer att fokusera på logistikfastigheter och kommer redan 2022 att äga fastigheter till ett värde av cirka två miljarder kronor och planerar för ytterligare två miljarder i slutet av 2023. Det nya bolaget kommer att ägas till 50 procent av Kilenkrysset, 25 av procent Bockasjö Holding och 25 procent av Frankenius Equity.

– Vi vill med ROC Properties skapa det i särklass bästa fastighetsbolaget inom logistik för både hyresgäster och investerare. Några av ägarbolagens mest värdefulla fastigheter kommer att ingå i ROC Properties. Framtida tillväxt ska ske utifrån tre viktiga kriterier; starka och stabila hyresgäster, strategiskt geografiskt belägna fastigheter och hög kvalité på de fastigheter som skall ingå i beståndet. Vi tror på en långsiktig värdeökning och ju bättre innehåll desto bättre resultat, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö, Bockasjö Holding och styrelseordförande i ROC Properties.

[ Annons ]

Karl Persson, tidigare vd för Cushman & Wakefield Sverige, har utsetts till vd för ROC Properties.

– Det skall bli fantastiskt roligt och samtidigt utmanade. Logistikfastigheter är ett av de starkaste segmenten och det gäller att vi arbetar hårt för att kunna möta både hyresgäster och investerarnas högt ställda krav. Vi har hög kompetens och stora resurser så detta har alla förutsättningar att bli riktigt bra, säger Karl Persson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]