Finalisterna till 2022 års Studentbostadspris: K2A Studenthus Barkabystaden, Bostäder i Borås, och Nordens Träbyn i Jönköping.
Publicerat 8 december, 2022

Tre bästa byggena för studenter

Två nyproduktioner och en ombyggnation är nominerade till Studentbostadspriset 2022.

Studentbostadsföretagen vill med sitt nyproduktionspris uppmärksamma välbyggda och målgruppsanpassade studentbostäder. Stort fokus ligger på att bostäderna främjar socialt umgänge och en hållbar livsstil.

– Studentbostäder behöver kombinera en god boendemiljö med förutsättningar för både studier och gemenskap samtidigt som de möter dagens krav på ekologisk hållbarhet. Landets studentbostadsaktörer gör ett fantastiskt jobb i att leverera detta och vi är stolta över att kunna presentera tre starka finalister, säger Stina Olén vd för Studentbostadsföretagen.

[ Annons ]

Finalisterna till 2022 års Studentbostadspris är:

K2A Studenthus Barkabystaden i Stockholm, där man satsat på ndustriellt byggande för att möjliggöra trä som främsta byggmaterial och återbruk i framtiden.

Glesvingen 17 – Bostäder i Borås där en gammal textilfabrik omvandlats till ett modernt, socialt och hållbart studentboende med moderna energilösningar.

Studentbostäder i Nordens Träbyn i Jönköping. Här kan studenter välja att bo i en klassisk etta eller en ny version av korridorboendet, där fyra studenter delar kök och badrum i en planlösning som främjar social gemenskap. 

Vinnaren presenteras den 25 januari.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]