Publicerat 16 augusti, 2022

Trähustillverkaren Sizes har gått i konkurs – Di

Trähustillverkaren Sizes, som har SBB på ägarlistan med omkring 26 procent, har gått i konkurs, rapporterar Dagens industri.

Sizes hade sedan förra året ett samarbete med SBB och i augusti 2021 meddelade SBB att de kommit överens med Sizes Works om byggnation av 1 000 hyresrätter per år från och med 2023.

Dagens industri skriver vidare att enligt den senaste kvartalsrapporten hade SBB, med samriskbolag inräknat, totalt 4 934 lägenheter i pågående produktion. Sizes har enligt sin hemsida fem projekt med SBB. Totalt omfattar projekten 463 lägenheter. De gemensamma projekten med Sizes utgör alltså drygt 9 procent av de pågående projekten. Så sent som i juni tecknade SBB ett entreprenadavtal med Sizes om uppförandet av 60 hyreslägenheter i Karlskrona, och i slutet av maj motsvarande för 45 hyreslägenheter i Oskarshamn.

Di har talat med Krister Karlsson som är fastighetsutvecklingschef och vice vd på SBB. Han uppger att SBB siktar på att ungefär 180 av de 463 lägenheterna fortsatt ska vara klara i slutet av november i år.

”De övriga lägenheterna är något vi får diskutera med konkursförvaltaren. Men överlag är det ganska tydligt vad som har hänt. Situationen beror på nybyggnationen, den har ju stannat av fullständigt. Det är väldigt, väldigt höga byggkostnader just nu”, säger Krister Karlsson till Di.

Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]