[ Annons ]

Bild: Arkitektstudio Witte
Publicerat 15 augusti, 2018

Trähus för unga i Hökarängen

Wästbygg väljer industriellt producerade trämoduler när de nu bygger ungdomsbostäder i Hökarängen. Bostäderna ska stå klara för inflyttning hösten 2020.

Det är trähusproducenten Lindbäcks som får uppdraget att bygga de 84 ungdomsbostäderna i Hökarängen.  Företaget är ett av de ledande företagen inom industriellt producerade flerbostadshus. De två produktionsanläggningar finns i Piteå (här kan du läsa ett längre reportage från fabriken).

[ Annons ]

– Vi bygger just nu liknande ungdomsbostäder i Tullinge och är förstås glada över förtroendet att bygga fler av de fina bostäderna åt Wästbygg, säger Fredrik Egger, projektutvecklare på Lindbäcks Boende.

Byggnaden kommer att ha fem våningsplan och bestå av industriellt producerade trävolymer där varje volym monteras på plats och motsvarar en lägenhet.

– Vi har tidigare byggt liknande projekt med ungdomsbostäder i trämoduler och det känns kul att fortsätta på den vägen eftersom trä är ett hållbart material med mindre klimatpåverkan, säger Jörgen Modig, regionchef Öst, Wästbygg projektutveckling AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]