Tomas Carlsson, ny vd och koncernchef för NCC.
Publicerat 12 januari, 2018

Tomas Carlsson blir ny koncernchef för NCC

Tomas Carlsson har utsetts till ny vd och koncernchef för NCC. Han kommer närmast från Sweco och har tidigare arbetat knappt 20 år inom NCC, senast som affärsområdeschef för den svenska byggverksamhet.

Tomas Carlsson är 52 år gammal, utbildad civilingenjör från Chalmers och innehar en MBA från London/Columbia Business School.

[ Annons ]

– Jag är mycket glad över att Tomas Carlsson blir NCC:s nästa vd. Tomas känner NCC:s verksamhet väl och under sin tid på Sweco har han fått möjlighet att bredda sitt kunnande. Han har skaffat sig erfarenheten att leda en konsultverksamhet och dessutom sett olika byggbolag agera på marknaden. Sweco har utvecklats starkt på börsen där aktiekursen har tredubblats. Tomas projekterfarenheter passar NCC som hand i handsken, säger Tomas Billing, ordförande i NCC.

Tomas Carlsson har varit vd för Sweco sedan slutet av 2012. Under sin tid som vd har bolaget ökat omsättningen från cirka 8 miljarder kronor till cirka 17 miljarder kronor med en stabil rörelsemarginal.

Tidigare var Tomas ansvarig för NCC:s svenska byggverksamhet.

– Det känns som att komma hem. Jag ser mycket fram emot att leda NCC och ser en stor potential att utveckla verksamheten vidare, säger Tomas Carlsson.

Han kommer att tillträda sin befattning på NCC senast i juli 2018. Fram till dess att Tomas Carlsson tillträder fortsätter Håkan Broman som tillförordnad vd.

– Jag hoppas självklart att Tomas skall kunna starta tidigare än i sommar. Under tiden fram till att han startar har vi en utmärkt tillförordnad vd på plats i Håkan Broman. Håkan har redan vidtagit åtgärder för att reducera omkostnadsnivån och har dessutom rekryterat en ny stark ledare för affärsområde Infrastructure, Kenneth Nilsson från Skanska, som tillträder i april, säger Tomas Billing.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]