[ Annons ]

Einar Janson, vd Titania. Foto: Titania
Publicerat 23 november, 2021

Titania etablerar sig på Nasdaq

Fastighetsbolaget Titania meddelade på tisdagen att de ska notera sig på Nasdaq. Erbjudandet förväntas bestå av både nyemitterade och befintliga aktier i Titania.

Titania är ett fastighetsbolag med fokus på Stockholmsregionen. Verksamheten består av projektutveckling, produktion och förvaltning.

Titanias styrelse, tillsammans med bolagets två aktieägare, Einar Janson Invest AB och Nikan Ghahremani Invest AB, anser att en notering av bolagets aktier på Nasdaq First North utgör ett viktigt steg i sin fortsatta utveckling.

[ Annons ]

– Jag är stolt över att kunna tillkännage vår avsikt att notera Titania på Nasdaq First North. Jag och mina delägarkollegor Nikan Ghahremani och Mats Janson samt alla våra medarbetare har under drygt 15 år förvandlat ett litet hantverkarföretag till ett bostadsbolag med fokus på större stadsutvecklingsprojekt. Nu går vi ut på marknaden för att välkomna nya delägare för att finansiera den kommande tillväxtresan. Nyemissionen skall investeras i att förvandla vår portfölj på drygt 3000 byggrätter – allt inom Stockholms län – till färdiga bostäder., säger Einar Janson, vd Titania, i en kommentar.

En notering av Titanias aktier ska ge tillgång till de svenska och internationella kapitalmarknaderna med stöd av en bred och långsiktig aktieägarbas. Styrelsen och de två aktieägarna anser också att möjligheten att äga aktier i Titania kan leda till ökat engagemang från kunder, affärspartners och anställda.

Nyemissionen skall investeras i att förvandla bolagets portfölj på drygt 3000 byggrätter inom Stockholms län till färdiga bostäder. Aktierna kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt till allmänheten i Sverige. Erbjudandet förväntas omfatta nyemitterade aktier om cirka 430 miljoner kronor före transaktionskostnader samt en andel befintliga aktier.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]