Publicerat 12 mars, 2018

Tisdagens höjdpunkter på Mipim

Under tisdagen drar den internationella fastighetskonferensen Mipim igång i Cannes. Fastighetstidningen är på plats och rapporterar från mässan.

I ett soligt Cannes är förberedelserna i full gång inför den årliga internationella fastighetsmässan Mipim som hålls i Palais des Festival.

[ Annons ]

Enligt siffror från Fastighetsvärlden finns i år 799 besökare registrerade på mässan bara från Sverige. Flest svenska deltagare har analysföretaget Newsec valt att skicka i år.

Det övergripande temat för årets konferens är stadsutveckling med särskilt fokus på framtidens städer.

Fastighetstidningen är på plats under veckan – följ oss på Twitter för att inte missa det senaste från mässan.

Här är några av tisdagens höjdpunkter från Mipim:

1.     Adora Svitak

Först ut på scenen under öppningsceremonin är en av mässans huvudtalare Adora Svitak, författare och aktivist, som kommer att prata om hur vi bygger morgondagens städer för att attrahera kommande generationer. Hennes anförande följs därefter av en paneldebatt. 14.00-14.30, Grand Auditorium, Palais 1.

 

2.     Brexit: En ny fas för Europa

Hur ser globala investerare på den brittiska fastighetsmarknaden idag? Den frågan kommer att debatteras av Andy Street, mayor of the West Midlands och Jasmine Whitbread, Cheif Executive för London First. Paneldebatten leds av Damian Wild. 14.00-14.45 World Trends room, Palais 3.

 

3.     Kulturens kraft – hur ser de nordiska länderna på hållbarhet?

Ulla Bergström, Robert Schmitz och Oskar Norelius på White talar om hur kultur och stadsplanering kan främja integration och startups. 14.30-15.00 i Stockholms monter R7, G26.

 

4.     Smart housing: Vilka krav ställer millenials på våra bostäder? 

Millenials, eller ”generation Y” som människor födda mellan tidigt 80-tal och 2000-tal ofta benämns som, ställer nya krav på våra bostäder och har helt andra förväntningar bland annat på integrerad smart teknologi i våra bostäder. Hur kan bostadsutvecklare möta dessa förväntningar för att attrahera en generation som ställer nya krav på smart teknologi? Den frågan diskuteras 15.15-16.00 på Innovation Trends room, Palais -1.

 

5.     Mipims officiella invigningscocktail

Den officiella välkomstmottagningen som arrangeras av mässan hålls i år på Clarion Hotel i Cannes under tisdagen med start klockan 19.00. Alla med entrébiljett till Mipim är välkomna att delta.

 

Har du ett nyhetstips och vill komma i kontakt med Fastighetstidningen under mässan? Maila till redaktionen@fastighetstidningen.se .

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]