[ Annons ]

Den första etappen av ombyggnationen av Skärholmen Centrum sker i november. Illustration: WAK Arkitekter
Publicerat 15 september, 2016

Tillbaka till dåtiden i Skärholmen centrum

Skärholmen centrums nya ägare vill återställa de ursprungliga gatorna och husen i området för att bättre länka ihop centrumets olika delar. I november invigs den första etappen av den just nu pågående ombyggnationen.

Just nu pågår en omfattande ombyggnation av Skärholmen Centrum. Grosvenor Europe, som tog över köpcentret i januari i fjol, vill utveckla området till ”en trivsammare och än mer intressant plats att besöka”. I planerna ingår bättre förutsättningar för handel, nöjen och service, bland annat genom att återställa de ursprungliga gatorna och husen så som de såg ut innan området glasades in. Tanken är att återskapa centrumets ursprungliga urbana miljöer på ett nutida sätt.

[ Annons ]

När alla etapper av ombyggnationen är klar 2019, ska de olika delarna av centrumet vara bättre ihoplänkade med kringliggande platser och fastigheter. Flera nya hyresgäster ingår också i planerna. I november beräknas den första etappen vara färdig. Då öppnar den turkiska bagelkedjan Simit Saray samt Gant i centrumet.

Skärholmens centrum byggdes 1968 och omfattar idag nästan 98 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Illustration: Grosvenor Europe
Skärholmens centrum byggdes 1968 och omfattar idag nästan 98 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Illustration: WAK Arkitekter

– Skärholmen Centrum kommer att utvecklas till ett levande och genuint urbant regioncentrum med södra Stockholms största utbud gällande mat, mode, kultur, service, caféer och restauranger. Vi är övertygade om att Skärholmen kommer att ha en fortsatt mycket positiv utveckling och vi ser fram emot att välkomna ett flertal nya hyresgäster vilka inte finns i söderort ännu, säger Carl Strufve, Director Asset Management, Grosvenor Europe.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]