[ Annons ]

Mats Hederos, Katarina Romberg och Thomas Erséus. Foto: AMF Fastigheter.
Publicerat 9 augusti, 2021

Thomas Erséus ny vd för AMF Fastigheter

Thomas Erséus blir ny vd på AMF Fastigheter. Han tillträder efter årsskiftet och ersätter då Mats Hederos, som därmed går i pension. 

Thomas Erséus har över 30 års erfarenhet från näringslivet, varav 28 år som vd. Han har huvudsakligen varit verksam inom it-, konsult- och fastighetsbranschen, bland annat på Kungsleden, Hemsö och WSP. 

– AMF Fastigheter är ett spännande och framtidsorienterat bolag som jag i egenskap av styrelsemedlem har arbetat med sedan 2020. Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet kommande år i rollen som vd, liksom den återstart som väntar efter en utmanade tid i pandemins spår. Jag känner mig både glad och ödmjuk för förtroendet att leda ett av Sveriges största fastighetsbolag, säger Thomas Erséus.

[ Annons ]

Nuvarande vd Mats Hederos har varit verksam inom AMF i 15 år och går alltså i pension när han fyller 65 år i mars 2022. 

– Det här är ett beslut som har mognat med tiden. Jag har haft väldigt bra och inspirerande år på AMF Fastigheter, det känns naturligt att lämna över när jag framåt våren uppnår pensionsåldern. Jag är oerhört stolt över resan som AMF Fastigheter har gjort som bolag och att jag tillsammans med fantastiskt duktiga och engagerade medarbetare har kunnat bidra till utvecklingen av Stockholm, bland annat genom MOOD District, Urban Escape, Epicenter och Space, säger Mats Hederos.

Katarina Romberg, styrelsens ordförande och chef för alternativa investeringar på AMF säger i ett uttalande att Mats Hederos haft en avgörande betydelse för AMF Fastigheters positiva utveckling och att han samtidigt varit en mycket uppskattad och skicklig vd och ledare. 

– Vi lyckönskar honom och riktar ett varmt tack till Mats för hans insatser. Vi har nu en solid grund att bygga vidare på. Under Thomas Erséus ledning är bolaget väl positionerat för att ta nästa steg i utvecklingen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]