Publicerat 16 september, 2021

Tessin Nordic växer i Finland som nu står för 10 procent av plattformens utlåning

Investeringsplattformen för fastighetsprojekt Tessin Nordic fortsätter växa i Finland som nu representerar cirka 10 procent av Tessins totala utlåningsvolym under 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi ser att Tessins erbjudande passar den finska marknaden väl varför vi fortsätter expandera vårt erbjudande av attraktiva investeringsprodukter samtidigt som vi tillhandahåller flexibla finansieringslösningar för den finska fastighetsmarknaden. Efterfrågan på lån via Tessin växer precis som i Sverige mycket kraftigt i Finland där jag kan konstatera att vi byggt en pipeline som väl motsvarar de mål vi satt för de kommande kvartalen, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic.

Tessin förvärvade 2020 en finsk investeringsplattform i syfte att bygga en närvaro i Finland. Under 2021 har Tessin ökat tillväxttakten i Finland och hittills under året har plattformen förmedlat cirka 50 miljoner kronor till finska fastighetsutvecklingsprojekt.

- Kapitalet har bland annat finansierat flera bostadsprojekt samt en padelhall. Vi är övertygade om att utvecklings- och tillväxtpotentialen i Finland är betydande och ser fram emot att fortsätta att utveckla Tessins erbjudande med fler attraktiva finansieringsprodukter, konstaterar Heidi Wik.

I Tessins återkommande investerarundersökning uppgav 47,7 procent av Tessins medlemmar att de var intresserade av att investera på den finska fastighetsmarknaden.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]