Publicerat 5 oktober, 2021

Tessin Nordic skapar nytt digitalt fastighetsbolag

Tessin Nordic skapar ett helt nytt fastighetsbolag där småsparare tillsammans med företagets investerare skall kunna direktäga fastigheter genom det nya dotterbolaget Tessin Properties.

Traditionellt är det bara institutioner som har kunnat investera direkt i själva fastigheter.

”Nu tar vi nästa steg i vår tillväxtresa och skapar tillsammans med vårt stora investerarnätverk möjligheten att direktäga fastigheter. Något som tidigare varit krångligt och där möjligheterna varit kraftigt begränsade för mindre investerare. Vi skapar genom Tessin Properties tillgång till en effektiv och lönsam investeringsform för våra medlemmar och professionella investerare”, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic, i en kommentar.

Det nya fastighetsbolaget letar redan sina första förvärv.

”Tessin Properties kommer på sikt att skapa stabila kassaflöden och förutsägbara intäkter något som skapar ett värde för våra aktieägare. Vi utvärderar redan ett antal förvärv och har som ambition att genomföra den första affären innan årsskiftet. Tessin Properties kommer erbjuda olika instrument med olika risknivåer till investerarna”, uppger Heidi Wik.

Tessin Nordic-chefen menar att den ytterligare breddningen av företaget ligger i strategin.

”Den här breddade verksamheten ligger helt i linje med vår strategi att skapa nya intäktsflöden från verksamheter som kompletterar vår kärnaffär. En konkurrensfördel är tillgången till en stor mängd investeringsmöjligheter via våra befintliga lånekunder och vår unika sourcing-teknik. Att bygga Tessin Properties som långsiktigt äger fastigheter tillsammans med våra investerare och medlemmar är en naturlig utveckling av både Tessin Nordic och Tessin Capital”, säger Heidi Wik.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]