[ Annons ]

Både alliansen och socialdemokraterna föreslår idag insatser för att öka antalet studentbostäder.
Publicerat 3 september, 2012

Terminsstart och politikerna vill satsa på studentlägenheter

Både alliansen och socialdemokraterna föreslår idag insatser för att öka antalet studentbostäder.

Terminsstart för många och som vanligt brist på studentbostäder på många orter. Och såväl alliansen som S passar på att propagera för ökat byggande av studentlägenheter. På Dagens Nyheters debattsida skriver bostadsminister Stefan Attefall (KD), att Boverket ska få i uppdrag att skära i byggreglerna för studentbostäder.

[ Annons ]

”Fram till i vår ska varenda regel ifrågasättas. Utgångspunkten ska vara att endast regler som är grundläggande för människors säkerhet och hälsa ska vara kvar. Jag hör till exempel att studenterna inte använder gemensamhetsutrymmen på samma sätt som förr.”, skriver Attefall.

Socialdemokraterna vill öka byggandet med riktade investeringsstöd. I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver Magdalena Andersson och Veronica Palm:

”Den akuta bristen och det extraordinära läget som vi nu står inför gör att staten måste ta sitt ansvar för en del av kostnaden. Det mest effektiva sättet, i dagsläget, är att införa ett investeringsstöd riktat till studentlägenheter och små lägenheter. Vi måste komma igång med byggandet av fler bostäder. Därför föreslår vi i vår budgetmotion en byggbonus på en miljard kronor år 2013 till byggande av studentbostäder och små hyreslägenheter.”

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]