[ Annons ]

Johanna Frelin, vd Tengbom. Foto: Tengbom
Publicerat 27 mars, 2017

Tengboms vd prisad för sitt ledarskap

Bland annat genom att bygga bolagets framtidsstrategi i Lego har Johanna Frelin utsetts till Årets chef i kategorin innovativt ledarskap.

Johanna Frelin, vd på arkitekturbyrån Tengbom tog hem titeln Årets chef i kategorin innovativt ledarskap på Chefgalan 2017. Johanna Frelin står bland annat bakom idéerna att bygga bolagets framtidsstrategi i Lego tillsammans med medarbetarna – och sedan ge ut resultatet i en bok som formgavs som en rymdresa.

[ Annons ]

Priset, som delas ut av Ledarna, går till en person som på ett innovativt och visionärt sätt arbetat för att utforska och anpassa ledarskapet och verksamheten till den nya globaliserade och digitaliserade arbetsmarknaden som växer fram.

– Det är fantastiskt att vi på Tengbom åter blir uppmärksammade för vår innovationskraft och kreativitet. Förra året utsågs vi till världens fjärde mest innovativa arkitektkontor av Fast Company. Vi kommer att fortsätta jobba på det här prototypande sättet där alla generationer, kulturer och perspektiv är viktiga. Tillsammans skapar vi en kultur där vi vågar prova, vågar misslyckas och har jättekul på jobbet, säger Johanna Frelin.

Såhär löd juryns motivering:

”Årets pristagare har ett ledarskap som kännetecknas av det innovativa, det överraskande och det annorlunda. Pristagarens sätt att skapa utveckling och förändring leder medarbetarna i nya tankebanor och gör ett tydligt avtryck i sin bransch.”

Bland övriga vinnare av Årets chef kan nämnas Årets hr-chef Katarina Berg från Spotify, Årets mångfaldschef Annika Viklund från Vattenfall och det stora priset Årets chef, som gick till Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]