Niklas Malmfors blir ny kontorschef på Tengbom i Uppsala. Foto: Tengbom.
Publicerat 22 maj, 2018

Tengbom rekryterar kontorschef i Uppsala

Nyligen gick Uppsalaaktörerna Werket och Tengbom ihop. Nu tillsätts en ny chef som ska driva arkitektkontorets satsningar på att bygga ett Uppsala som möter samhällsbehoven på lång sikt.

Niklas Malmfors kommer närmast från NCC där han varit chef för Affärsutveckling Skolor Sverige. Nu tar han steget in i arkitekturbranschen genom att axla rollen som kontorschef på Tengbom i Uppsala. En roll han beskriver som lika delar utmanande och spännande. Med sig har han ett tjugotal års erfarenhet av ledarskap och chefsroller.

[ Annons ]

– Tengbom är ett starkt och erkänt varumärke som är lockande att bli en del av. Sammanföringen av två kontor skapar stora möjligheter ur ett kompetensmässigt perspektiv. Även lagbygget och ledarskapsfrågorna som det föranleder är attraktiva och bidragande orsak till att jag valt att ta mig an denna spännande utmaning, säger Niklas Malmfors.

Tengboms fusion med Werket resulterade i en marknadsledande aktör med högkvalitativ gestaltning och stort lokalt inflytande inom arkitekturens alla områden. När Uppsala nu står inför stora utmaningar gällande inflyttning och integration har Tengbom som ledande kontor en viktig uppgift att stödja kommunen i utvecklingen av staden.

– Vår uppgift och roll är att ha koll på flöden och kommunikation i stadsbyggnadsprocesserna. Vi har kompetensen att samspela med kommun, entreprenörer och konsulter för att bidra till en stad som möter samhällsbehoven på lång sikt, säger Niklas Malmfors.

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]