[ Annons ]

Erik WIkerstål Foto: Tengbom
Publicerat 3 oktober, 2017

Tengbom förvärvar Wikerstål arkitekter

Grundaren Erik Wikerstål har valt att sälja sitt bolag Wikerstål Arkitekter till arkitektbyrån Tengbom. Totalt rörde det sig om åtta personer på Wikerstål Arkitekter där kontoret nu tillhör Tengbom från och med 27 september.

Tengbom har kontor i elva av Sveriges mest attraktiva städer. Wikerstål Arkitekter är ett Helsingborgsbaserat kontor och ingår sedan 27 september i Tengbom. Förhoppningen är att Wikerstål Arkitekters spjutspetskompetens inom restaureringsområdet ska komplettera Tengboms bredd och renommé.

[ Annons ]

– Wikerstål Arkitekter har gjort sig ett namn genom att applicera strikt modern arkitektur på den äldre. Det är ett attraktivt förhållningssätt och blir ett fint tillägg, såväl som en bra utveckling för Tengbom inom området för restaurering, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom.

Arkitektkontoret har under de senaste åren haft en stadigt ökande vinstmarginal och omsättning. I slutändan var det potentialen och fokus på utveckling som till slut lockade Erik Wikerstål till försäljning av sin dyrgrip.

– En byggnad måste utvecklas för att leva och vara bevaringsvärd. Likaså måste man utveckla för att kunna bevara. Jag ser det som att transformera byggnader och åter göra dem relevanta för en samtida kontext. Detta hoppas jag skala upp i Tengbom, fortsätter Erik Wikerstål.

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]