Bild: Hemsö
Publicerat 21 oktober, 2021

Tar med socionom i bygget

I bygget av det nya äldreboendet Johannas trädgård i Täby kyrkby har fastighetsägaren Hemsö och hyresgästen Täby kommun med en socionom redan i själva byggprocessen

Socionomen Camilla Venemyr arbetar som utvecklingsledare på avdelning äldreomsorg i Täby kommun. Han var med under hela processen vid en ombyggnation av ett äldreboende i kommunen för ett par år sedan. Efter de goda erfarenheterna, både ur fastighetsägarens och äldreomsorgens perspektiv, bestämde man att hon skulle vara med redan från start vid nyproduktion av ett äldreboende. 

– Jag kommer med input och bevakar att det blir rätt gällande allt som påverkar flödet i verksamheten både för de boende och personalen. Till exempel hur passager blir funktionella, hur arbetsflödena i köket ska vara, fungerande förvaring och att den praktiska hanteringen av tvätt, sopor, kläder med mera har förutsättningar att bli effektiv. Det är otroligt givande och effektivt att göra detta ihop, säger Camilla Venemyr.

[ Annons ]

Robert Astrologo är projektchef på Hemsö fastigheter och leder den gemensamma arbetsgruppen.

– Att kontinuerligt ha med Camilla som har en stor kunskap om äldreomsorgens behov är ett mycket bra sätt att få in den viktiga omsorgskompetensen tidigt från dem som faktiskt ska använda lokalerna. För oss som fastighetsägare blir det helt enkelt bättre om verksamheten får vara med från början, säger Robert Astrologo.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]