[ Annons ]

Illustrationsskiss över Godhems Backe, Wallenstams nybyggnation i Majorna.
Publicerat 28 januari, 2019

Tänt var det (inte) här

Med ett officiellt sprängtag har bygget av Wallenstams rökfria hyreslägenheter i Majorna satt igång. De första lägenheterna ska vara inflyttningsklara redan nästa år.

Eld i berget! Men i just detta fall stämmer det inte riktigt. För de 138 lägenheterna i korsningen Oljekvarnsgatan/Kolumbusgatan i Göteborg ska nämligen bli rökfria. Hur som helst var det genom att ge fyr som Wallenstam tillsammans med Axel Josefson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, satte igång bygget på riktigt.

[ Annons ]

– Det känns härligt att vara igång med denna nyproduktion och bidra till nya hem mitt i ett av de mest populära områdena i Göteborg, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Sprängningsarbeten är nödvändiga då husen byggs på en kuperad tomt som följer berget. 138 hyresrätter kommer att fördelas på tre hus som innehåller ettor och tvåor. Utöver lägenheter byggs även två kommersiella lokaler i bottenplan med passande verksamheter för området

– Nya bostäder är en förutsättning för en levande stad. Jag ser positivt på att det tillförs fler hyreslägenheter i ett så centralt och populärt läge, säger Axel Josefson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

Projektet är en del av Bostad2021 och inflyttning kommer ske successivt 2020-2021.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]