[ Annons ]

Fastighetsbolaget Slussgården vill bidra till utvecklingen av Slussen genom bygget av en ny takterrass och restaurang.
Publicerat 28 maj, 2021

Takterass ska bli nytt landmärke vid Slussen

Slussen i Stockhom ska förvandlas från knutpunkt tiill mötesplats. Fastighetsbolaget Slussgården vill bidra till utvecklingen genom att bygga en stor takterras och restaurang med utsikt över Saltsjön och Mälarens inlopp.

Fastighetsbolaget Slussgården ska bygga till ytterligare en våning på tolvvåningshuset på Hornsgatan 20 vid Slussen, där en stor terrass och restaurang för 600 personer ska rymmas.  Från terrassen får gästerna utsikt över Mälarens inlopp, fri sikt norrut och solläge hela dagen. Från restaurangen kommer gästerna se ut över Djurgården och Saltsjön.

– Slussen är ett område under förändring och modernisering och vi vill bidra till den positiva utvecklingen av området. Just mötesplatser är något som Stockholm stad själva har med i planeringen för nya Slussen. Restaurangen med sin fantastiska terrass och utsikt kommer definitivt bli en sådan, ett nytt landmärke, säger Lars Kinneholm, vd Slussgården.

[ Annons ]

Ungefär hälften av ytan kommer att nyttjas till terras och resterande del till restaurang. Tack vare att inredningen bli flexibel kommer ytan inomhus och utomhus nyttjas på bästa sätt beroende på årstid.

Idén till en ny våning föddes i samband med ett nödvändigt utbyte av glaskupolen på taket på Horngsgatan 20. Slussgården började undersöka alternativa användningsområden och beslutade att bygga på en våning. Bygglovsprocessen var ovanligt snabb för en tillbyggnad mitt i city, endast nio månader från idé till godkänt bygglov.

Slussgårdens vd Lars Kinneholm (i mitten) tillsammans med Gert Wingårdh och Josefin Larsson från arkitektfirman Wingårdh som har ritat tillbyggnaden på plan 13.

Arkitektfirman Wingårdhs design har utgått från Mats Edbloms ursprungliga arkitektur från 1989, samtidigt som det nya planet blir modernt. Ny teknik kommer göra glaskupolen mer energieffektiv och gracil än tidigare och tillbyggnaden blir en lättkonstruktion i trä av bärighets- och hållbarhetsskäl.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]