[ Annons ]

Foto: Soltech.
Publicerat 3 september, 2021

Taket som får Nordens största solcellsanläggning

Swede Energy bygger Nordens största takplacerade solcellsanläggning. Anläggningen ska uppföras på Infrahubs logistikfastighet i Norrköping.

Totalt blir den nya installationen att 65 000 kvadratmeter stor och får en effekt på hela 6,5 MWp. Därmed blir anläggningen den störst i både Sverige och Norden. Anläggningen kommer att utgöra en yta som motsvarar drygt 12 fullstora fotbollsplaner.

Den anläggs på en logistikfastighet i Norrköping som byggs av Infrahubs som till hälften ägs av Catella. Bygget beräknas bli färdigt under 2022.

[ Annons ]

– Att få uppföra ytterligare en anläggning med Infrahubs är mycket hedersamt för Swede Energy och att dessutom få bygga det som blir Nordens största takplacerade solcellsanläggning är givetvis ett styrkebesked. Anläggningar som denna gör skillnad på riktigt i den gröna omställningen och vi är glada över att återigen öka andelen solenergi i Sverige tillsammans med InfraHubs, säger Christoffer Caesar, vd på Swede Energy.

Andreas Ekberg, operativ chef på Infrahub, kommenterar:

– Vi är stolta över att vi nu landat vårt största solcellsprojekt. Gröna energilösningar spelar en nyckelroll i vår ambition att utveckla smarta och hållbara logistikfastigheter som främjar både våra hyresgäster och miljön. Att det dessutom blir Nordens största är extra roligt och vi ser fram emot göra detta tillsammans med Swede Energy.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]