[ Annons ]

Foto: Stefan Bladh
Publicerat 3 juli, 2018

Tak över huvudet i Almedalen

Just nu gör fotoutställningen ”Tak över huvudet – bostadskrisens ansikte” en kort sejour i Almedalen. Utställningen är ett samarbete mellan Stockholms Handelskammare, Fastighetsägarna Stockholm och Fotografiska.

Fram till och med torsdag går det att se utställningen ”Tak över huvudet – bostadskrisens ansikte” i S:ta Karins kyrkoruin, Stora torget 2, mellan klockan 11:00 och 16:00.

[ Annons ]

Här visas dokumentära bilder av några av Sveriges främsta fotografer som Pieter ten Hoopen, Åsa Sjöström och Stefan Bladh. Uppdraget har varit att fånga några av de svåra lägen som människor i Sverige idag hamnar i på grund av bostadskrisen.

Utställningen går även att se på Fotografiskas fasad fram till den 10 september. Under vernissagen där konstaterade Stefan Bladh, från bolaget Civilian Act som producerat utställningen, att det varit ett svårt projekt att genomföra.

– Det finns väldigt mycket skam kring bostadslöshet och det var tufft att hitta personer som ville berätta om sin situation och man är rädd att bli ännu mer utsatt. När man ser problemet i vitögat under en längre tid så ser man också följderna av bostadskrisen, sa Stefan Bladh.

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/fotografiska-visar-bostadskrisens-ansikte/

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]