[ Annons ]

Kones figurer Max och Bob.
Publicerat 25 februari, 2016

Ta rulltrappskörkort på sportlovet

Sportlovslediga barn kan ta rulltrappskörkort på Spårvägsmuseet i Stockholm. Det är tillverkaren Kone som vill öka säkerhetsmedvetandet.

I samarbete med Spårvägsmuseet anordnar hiss- och rulltrappsföretaget Kone säkerhetsutbildningar under sportlovet.

[ Annons ]

– Vi gjorde en undersökning i höstas som visade att att 60 procent av svenskarna inte är medvetna om rekommendationer för hur man åker säkert i rulltrappor. Därför tycker vi att det är viktigt att nu jobba proaktivt för att öka medvetenheten, säger Malin Brandt-Lundin, marknads- och kommunikationschef på Kone.

De vanligaste säkerhetsmissarna är att folk åker med stora tunga bagage eller barnvagnar i rulltrappan.

Då är det väl egentligen de vuxna som behöver utbildas?

– Jo, så är det. Men vi tror att barnen är väldigt bra ambassadörer som kan sprida kunskapen vidare till de vuxna, säger Malin Brandt-Lundin.

Men är det egentligen inte fastighetsägarens ansvar att se till att installationer är säkra och inte orsakar olyckor?

– Olyckor på grund av att rulltrapporna används fel är svårt för fastighetsägaren att gardera sig emot. Det finns inte mycket mer att göra än att sätta upp skyltar och dekaler som varnar för farorna.

Alla barn som deltar på utbildningen får ett rulltrappskörkort och en pysselbok med Max och Bob, två figurer specialiserade på rulltrappsvett.

Föräldrar och andra intresserade är också välkomna att ställa frågor. På utställningen finns också modeller av Stockholms första rulltrappor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]