[ Annons ]

- Det viktigaste är att känna att man tas på allvar på arbetsmarknaden, säger Zainab Samir, 15 år, som förra året praoade på Fastigo. Foto: Jennifer Glans
Publicerat 7 mars, 2018

Ta chansen och visa branschen

I år erbjuds 23 åttondeklassare från Rinkebyskolan praktik i fastighetsbranschen. Zainab Samir praoade förra året på Fastigo.

Varför valde du Fastigo?

[ Annons ]

– Vi fick information om olika företag som tog emot elever. Vår lärare förklarade vad Fastigo gör och när jag googlade på deras hemsida blev jag jätteintresserad. Jag vill driva företag i framtiden och av Fastigo fick jag en bra inblick av hur det kan se ut på ett företag.

Vad fick du göra?

– Jag och min kompis granskade Fastigos hemsida för att göra den mer lockande för ungdomar. Digitalisering är ju något som vi kan och som vi tycker är intressant. Vi gjorde en presentation och alla tog oss på allvar. Jag fick verkligen en inblick av hur det är att jobba. När jag kom tillbaka till skolan var jag mer inspirerad och motiverad att arbeta ännu hårdare för att uppnå mina mål.

Vad ska man tänka på när man tar emot praoelever?

– När någon vill praoa hos er ska ni ge uppgifter så att man får se hur det är på ett jobb. Ta chansen! På Fastigo berättade de även om hur det är att sommarjobba, hur viktigt det är med kollektivavtal och jag fick jättemycket kunskap som kommer att hjälpa mig i framtiden.

Vad ska man tänka på när man ska prao:a?

– Jag var jättenervös för hur det skulle vara, att jag skulle sticka ut. Men alla var snälla och det enda man ska tänka på är att ha kul och lära sig så mycket som möjligt. Du ska tänka på framtiden och ta chansen att lära dig saker.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]