Publicerat 10 augusti, 2021

Sydsvenska Hem säger upp managementavtalet med Pareto

Fastighetsbolaget Sydsvenska Hem har sagt upp managemenavtalet med Pareto Business Management. Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med att bolaget Sydsvenska Hem bildades och kapitaliserades av Pareto Securities i början av 2016 tecknades ett managementavtal mellan Sydsvenska Hem och Pareto Business Management avseende den löpande övergripande förvaltningen av koncernen Sydsvenska Hem.

Avtalet stipulerar bland annat en så kallad exit fee, som ska utgå vid en eventuell försäljning av koncernens tillgångar eller om managementavtalet sägs upp. Exit fee uppgår till 5,7 miljoner kronor och ska erläggas i tre rater varav två under 2022 och en under 2023.

Bakgrunden till det det uppsagda avtalet är att Sydsvenska Hem den 1 juli tillträdde 20 fastigheter om 50 000 kvadratmeter, vilket innebär att bolaget ska bygga upp en egen förvaltningsorganisation.

Syftet med att bygga upp en egen organisation är att öka den framtida utvecklingspotentialen för koncernen. Idag består organisationen av Gustav Adielsson vd, Anette Nilsson ekonomichef, Oskar Ovesson fastighetsförvaltning och Therese Andersson ekonomi. Teknisk fastighetsförvaltning utförs av extern förvaltare.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]