Foto: Sweden Green Building Council
Publicerat 7 mars, 2019

Sweden Green Building Council rekryterar vd

Lotta Werner Flyborg är ny vd för Sweden Green Building Council. Hon kommer närmast från rollen som vd på Tema och affärsområdeschef arkitektur på Projektengagemang.

Lotta Werner tillträder den 1 maj och efterträder därmed John Söderberg som tjänstgjort som interim VD sedan hösten 2018.

[ Annons ]

– Hållbart samhällsbyggande är en av de viktigaste frågorna vi kan arbeta med idag. Jag ser fram mot att leda en så kompetent organisation som SGBC och tillsammans få möjlighet att utveckla den än mer – ett mycket spännande uppdrag, säger Lotta Werner Flyborg.

Enligt Sweden Green Building Councils styrelseordförande, Jeanette Reuterskiöld, ligger en gedigen process bakom rekryteringen av Lotta Werner Flyborg

– Lotta har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen. Hon har tidigare arbetat på arkitektkontor, i entreprenörs- och fastighetsutvecklingsbolag samt en kortare tid även kommunalt. Vi ser detta som en relevant och intressant bakgrund för uppdraget att leda arbetet med SGBC framåt, säger hon och fortsätter:

– Vi är mycket glada att Lotta har valt SGBC och styrelsen ser fram emot att få göra denna resa tillsammans. Jag vill samtidigt tacka John Söderberg för allt som han hunnit åstadkomma i sin interimroll under denna tid. SGBC befinner sig i ett fantastiskt positivt läge i arbetet för hållbart samhällsbyggande när vi nu tar nästa steg in i en tid där vår kunskap och våra frågor är mer aktuella och avgörande än någonsin.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]