[ Annons ]

Fastighetsbolaget Fabege hyr ut återstoden av sin kontorsdel till Swedbank.
Publicerat 19 september, 2017

Swedbank hyr 16500 kvadratmeter från Fabege

Swedbank flyttar flera av företagets funktioner till Grand Central Sundbyberg. I och med hyresavtalet, som omfattar 1650 kvadratmeter kontorsutrymme och gäller i 10 år, är nu hela kontorsdelen av fastigheten fullt uthyrd.

Byggnaden som miljöklassas som ”Very good” av Breeams miljöklassning, blir Stockholms största hub för kollektivtrafik och innefattar tunnelbana, tvärbana och pendeltåg och med direkt anslutning till fjorton busslinjer. Tack vare nya Citibanan, som öppnade under sommaren, är den beräknade restiden till eller från Stockholm centralstation åtta minuter. För Swedbank betyder det att Grand Central Sundbyberg tillsammans med deras lokal vid Landsvägen 40 bara ett kvarter bort, blir företagets huvudkontor.

[ Annons ]

– Vi är glada över att vi har kunnat erbjuda Swedbank precis den lösning de önskar. Här får banken närhet till sin andra huvudkontorsbyggnad, ett svårslaget kollektivtrafikläge och fullt ut möjlighet att sätta sin prägel på ett modernt kontorshus som redan i grunden har en stark identitet, säger Klaus Hansen Vikström, VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Vid fastigheten kommer det finnas cykelparkering, omklädningsrum, laddningsstationer för elbilar i huset samt sedumtak för att minska stadens vattenförbrukning. Ombyggnation av byggnaden, som upprättades 1966, är framtagen av Bau arkitektur. Grand Central Sundbyberg beräknas stå klart 2018.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]