[ Annons ]

Hotellet på Arlanda kommer att färdigställs i slutet av 2019. Illustration: Swedavia.
Publicerat 12 december, 2017

Swedavia säljer hotellfastighet på Arlanda flygplats

Hotellfastigheten säljs till ett underliggande värde om drygt 1,3 miljarder. Köpare är Pareto Securities bolag som ägs av Wenaasgruppen AS och O.G. Ottersland AS.

Hotellen omfattar 503 rum, bar och restauranger fördelat på 20 000 kvadratmter och 14 våningar. Det kommer därmed att bli Nordens största flygplatshotell.

[ Annons ]

– Stockholm Arlanda Airport växer snabbt. Sedan 2010 har resenärstillväxten ökat med 56 procent, från 16 till över 24 miljoner resenärer per år. Sedan 2013 har Arlanda fått 19 nya interkontinentala flygförbindelser. För att möta tillväxten och det ökade behovet av logimöjligheter byggs detta hotell som främst vänder sig till fritidsresenärer och familjer i segmentet “affordable luxury”, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Hotellet, som kommer att ligga intill Sky City är en del av den terminalnära stadsutveckling med goda kommunikationer, moderna kontor och nya hotell i Airport City Stockholm som nu växer fram runt Arlanda.

Nordic Choice Hotels kommer att driva det nya hotellet under varumärket Comfort enligt ett 20-årigt hyresavtal. Fastigheten kommer att miljöcertifieras med Breeam Very Good. Transaktionen genomförs till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1,3 miljarder svenska kronor.

– Fastigheten motsvarar väl investerarmarknadens efterfrågan, det vill säga den kommer att levereras färdigutvecklad, fullt uthyrd och med långa avtal. Genom försäljningen skapar vi utrymme för fler värdeskapande investeringar på Arlanda. Affären är helt i linje med vår långsiktiga strategi och jag är glad över att vi nu kan fortsätta utvecklingen av Arlanda med nya projekt, kommenterar Karl Wistrand, vd på Swedavia Real Estate AB.

Cushman & Wakefield och Skierfe Advokatfirma har varit rådgivare till Swedavia. Wenaasgruppen och Ottersland har samarbetat med Pareto Securities och MAQS Advokatbyrå i transaktionen.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]