Foto: Sweco
Publicerat 19 augusti, 2019

Sweco rekryterar Mattias Goldmann

Mattias Goldmann är ny hållbarhetschef på Sweco. Han tar samtidigt plats i Sweco Sveriges ledningsgrupp och kommer närmast från rollen som vd på tankesmedjan Fores.

Mattias Goldman har en lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor, från bland annat rollen som vd för organisationen 2050 med Hagainitiativet och som talesperson för Gröna Bilister. Han har dessutom fått utmärkelsen Mäktigast i Hållbarhetssverige och i vd-rollen på tankesmedjan Fores driver han 2030-sekretariatet, som arbetar för 2030-målet om en fossilbränsleoberoende fordonsflotta.

[ Annons ]

– Klimat- och hållbarhetsfrågorna har gått in i en ny fas där omställningen ska förverkligas och här är Sweco med sina många uppdrag i Sverige och globalt helt centrala. Swecos vilja att vara en del av lösningen har imponerat på mig och jag ser mycket fram emot den skillnad vi kan göra för att Sveriges klimatmål och de 17 globala målen för hållbar utveckling uppfylls, säger Mattias Goldmann i en kommentar.

Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige, är nöjd med rekryteringen av Mattias Goldmann.

– Det ställs högre krav på oss alla att hitta större och snabbare klimatnytta för att ställa om till ett mer hållbart samhälle. Vi driver på den omställningen genom att vara rådgivare till våra kunder och genom de 32 500 uppdrag som vi genomför årligen, därav har hållbarhet en stark koppling till våra affärer. I Mattias får vi en ny hållbarhetschef med gedigen erfarenhet av hållbarhetsområdet och jag ser fram emot att tillsammans arbeta vidare för att driva hållbarhetsfrågan framåt ytterligare, såväl inom Sweco som hos våra kunder och samhället, säger hon i ett uttalande.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]