Skiss: Sweco
Publicerat 16 oktober, 2017

Sweco bygger ut Landvetter flygplats

Förra veckan togs det första spadtaget för den nya tillbyggnaden Terminalexpansion Söder. Det är den största tillbyggnaden sedan flygplatsen byggdes 1977.

Sweco har arbetat med flera projekt kopplade till utvecklingen av Landvetter flygplats i Göteborg. Terminalexpansion Söder innebär en förlängning av terminalen på 196 meter som motsvarar 17 500 kvadratmeter. Målsättningen för projektet är också att miljöcertifieras enligt BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) och att minst klassas i kategorin ”Very good”. Det kommer bland annat föreslås integrerade solceller i del av en glasfasad.

[ Annons ]

– När vi satte spaden i marken markerar det den största expansionen i Göteborg Landvetter Airports historia, säger flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren. Vi bygger ut för att kunna ta emot 8 000 000 resenärer per år.

Utformningen av terminalen präglas av en luftig interiör med generös utsikt mot flygplanen. För att kunna ta emot fler större flygplan och möta det ökade resenärsbehovet är de uppglasade bryggorna i två våningar vilket möjliggör separerade ankomstflöden.

Terminalbyggnaden beräknas stå klar 2020.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]