[ Annons ]

Med fokus på återbruk har Studio Stockholm skapat ett miljömedvetet kontor.
Publicerat 17 november, 2023

Sveriges snyggaste kontor har korats

Priset gick till Fabeges ”Återbrukskontoret”, som Studio Stockholm ligger bakom. Det är fjärde gången som arkitektkontoret vinner tävlingen.

Under torsdagen avgjordes tävlingen Sveriges snyggaste kontor, som i år delas ut för trettonde gången. Priset uppmärksammar det kontor som bäst svarar upp mot kriterierna design, arbetsmiljö och nytänkande, och årets upplaga slog rekord i hög konkurrens.

Totalt nominerades 85 kontor som gemensamt fick över 48 000 röster från det svenska folket. När den slutgiltiga vinnaren röstades fram på Stora Kontorsdagen stod det klart att årets vinnare är Fabege med ”Återbrukskontoret”, där Studio Stockholm varit ansvarig inredningsarkitekt.

[ Annons ]

– Det är verkligen en fantastisk och hedrande känsla att Studio Stockholm återigen får ta emot denna utmärkelse, särskilt för ett projekt med så starkt fokus på hållbarhet. Vi är stolta över att ha skapat ett projekt där vi inte bara återbrukar möbler, utan även återanvänder partier och ytskikt. Detta speglar vår filosofi att kombinera affärsförståelse med kreativitet och att skapa en plats med både själ och identitet, säger Karolina Nyström, inredningsarkitekt på Studio Stockholm.

Återbrukskontoret i Solna Business Park har inte bara återbruk i fokus, utan utgör hela kärnan i projektet. I samarbete med Studio Stockholm förvandlades ett tidigare alldagligt kontor till en miljö där varje beslut, från valet av byggmaterial till möbler, grundades i återbruk.

Genom att återanvända material från andra av Fabeges fastigheter skapades inte bara en minskad klimatpåverkan, utan även en arbetsmiljö som går i linje med Fabeges designkoncept och hållbarhetsideal. Detta kontor är mer än en arbetsplats; det är ett showroom och en inspirationskälla för framtida projekt, som visar hur design och miljöhänsyn kan samverka harmoniskt.

– Jag känner stor glädje och stolthet över den uppmärksamhet detta projekt fått. Det handlar inte bara om kontorets estetik, utan även om själen som man möts av i dessa utrymmen, säger Stefan Dahlbo, VD för Fabege.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]