[ Annons ]

Nu är tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2014 avgjord. Arconas och Exengos kontor i Stockholm tog hem titeln.
Publicerat 19 november, 2014

Sveriges snyggaste kontor är utsett

Nu är tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2014 avgjord. Arconas och Exengos kontor i Stockholm tog hem titeln.

Tillsammans har Arcona arkitekter och BSK Arkitekter ritat det  1 230 kvadratmeter stora kontoret på Rehnsgatan 11 i Stockholm. På Arconas huvudkontor finns förutom Arcona och BSK arkitekter även dotterbolaget Exengo.

[ Annons ]

Nu har kontoret utsetts till Sveriges snyggaste kontor.
– Det här betyder väldigt mycket för oss. Vi arbetar själva bland annat med att utveckla kontor och då är det viktigt att ha ett eget kontor som är representativt. Därför känns det extra bra att få den här utmärkelsen, säger Björn Lindahl, vice vd för Arcona, som tog emot priset på seminariet Fastighetsmarknadsdagen på Grand Hotel i Stockholm.

Av de nominerade 40 bidragen röstades Arconas/Exengos kontor fram som ett av de fem bidragen som fick flest röster. Vinnaren utsågs en jury ledd av Monica von Schmalensee, vd för White.

Juryns motivering lyder: ”Besökare till detta vinnande kontor hälsas av en välkomnande entré full med liv och rörelse. Råa materialval ger ett intressant intryck där konstruktion såväl som installation redovisas. Det är en arbetsplats där kontraster är A och O, där en dov färgskala i lobbyn ställs mot ett ljust och luftigt kontorslandskap med väl avvägda färgaccenter. En mix av ytor och funktioner stödjer deras flexibla arbetssätt på ett föredömligt vis. En varierad belysning skapar stämningsfull atmosfär i hela kontoret. Det är ett koncept som andas mod och skaparlust.”

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]