[ Annons ]

Annika Kronqvist. Foto: Tyréns
Publicerat 5 september, 2017

Sveriges första ljusdoktor vill belysa sjukvårdsmiljön

2012 blev hon landets första doktor i ljusdesign. Nu har Annika Kronqvist värvats av Tyréns där hon vill få föreningen av estetik och teknik inom vården att stråla.

Samhällsbyggnadskonsulterna Tyréns har rekryterat Annika Kronqvist, Sveriges första doktor i ljusdesign. Hon har en gedigen erfarenhet av såväl inredningsarkitektur som forskning inom belysning i vården. Närmast kommer Annika Kronqvist från Tekniska högskolan i Jönköping där hon bland annat var programansvarig och lektor vid programmet för Ljusdesign.

[ Annons ]

– Annika Kronqvist tillför inte bara en helt ny kompetens inom arkitektur, hon bidrar också med värdefulla kontakter i forskningsvärlden, vilket ligger i linje med vårt fokus på forskning och utveckling, säger Niclas Malmeling, avdelningschef på arkitektur, Tyréns.

Parallellt med undervisning och kursansvar, disputerade Annika Kronqvist på Chalmers i arkitektur 2012, vilket hon var först med i Sverige. Efter elva år som forskare och föreläsare blev hon nyfiken på en ny utmaning och lockades bland annat till oss på Tyréns för vår starka utveckling inom arkitektur.

– Jag hoppas kunna bidra med mer spännande och innovativa lösningar till Tyréns. Särskilt i sjukhusmiljöer är det viktigt att inte välja standardlösningar eftersom varje miljö är helt unik. Med min erfarenhet som inredningsarkitekt kopplat till min erfarenhet av ljusdesign kan jag förena estetik och teknik och skapa specifika lösningar, säger Annika Kronqvist.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]