[ Annons ]

Foto: Musikaliska Kvarteret
Publicerat 15 februari, 2022

Sveriges första konserthus blir ny mötesplats

Snart öppnar Musikaliska Kvarteret, som ska bli en bred mötesplats på en av Stockholms mest anrika platser. Här kommer det finnas ett flertal scener, restauranger och barer.

Ett av Stockholms historiska palats, Kungliga Musikaliska Akademiens ursprungliga konserthus, har renoverats under 2021, och kommer inom kort att öppna upp på nytt. Huset blir navet i ”Musikaliska Kvarteret”, som är ett samarbete mellan Blåsarsymfonikerna och teamet bakom Reimersholme Hotel. Kvarteret rymmer förutom flera livescener, restaurang och barer även utrymmen för events, klubbar, fester och utställningar.

I konserthuset, som invigdes redan 1878 och därmed blev landets första, har Blåsarsymfonikerna haft sin hemvist sedan 2011. I kvarteret ligger även Stallet, Sveriges scen för folkmusik och dans och Blinda Tigern, ett musikerkollektiv med några av Sveriges främsta musiker inom pop, jazz och klassiskt.

[ Annons ]

– Vi har tack vare mötet med Blåsarsymfonikerna och deras visionära förhållningssätt och målmedvetenhet blivit del av en fantastisk idé om ett musikaliskt kvarter mitt i Stockholm. Vi kommer nu att tillsammans med Blåsarsymfonikerna, Stallet och musikerkollektivet Blinda Tigern fylla den anrika fastigheten på Nybrokajen med ett brett utbud av musik och umgänge utöver det vanliga, kommenterar Andil Dahl, Verksamhetsutvecklare, Musikaliska Kvarteret i Stockholm AB.

Arbetet med att öppna upp hela kvarteret har pågått under drygt ett års tid, och intensifierats under hösten 2021. Syftet har varit att säkra så att den historiska byggnaden även i framtiden ska vara en viktig musikalisk mötesplats i Stockholm, såväl som resten av landet.

Under våren fortsätter förberedelserna med planering och renovering, men redan den 3 mars smygöppnar en bar. Kvarteret kommer sedan att aktiveras successivt under 2022.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]