På den internationella IASP-konferensen i Qatar utsågs forskningsprojektet HSB Living Lab till ett förstaklassigt innovativt projekt.
Publicerat 21 oktober, 2014

Svenskt forskningsprojekt om boende får internationellt pris

På den internationella IASP-konferensen i Qatar utsågs forskningsprojektet HSB Living Lab till ett förstaklassigt innovativt projekt.

IASP Inspiring Solutions-programmet har tagits för att främja kunskapsutbyte och erkänna framgångsrika initiativ och projekt inom sektorn för science parks och innovationsområden. Nu har HSB Living Lab utsetts till en av sex vinnare bland de nominerade projekten.

[ Annons ]

– Ett internationellt erkännande av det här stora slaget ger hela HSB Living Lab-projektet massor med extra energi. HSB Living Lab redan fått internationell uppmärksamhet, nu är det dags för Sverige att få veta mer om detta världsunika, tredje generations Living Lab, säger Sanna Edling, projektledare HSB Living Lab.

I byggnaden HSB Living Lab kommer ett sextiotal studenter och gästforskare i alla åldrar och nationaliteter att bo. Samtidigt kommer forskning på innovativ teknik, arkitektur och sociala samband göras dygnet runt. Projektet är tidsbegränsat till tio år och kommer att byggas av flyttbara moduler. Byggstarten är i mars 2015 och 1 oktober är det inflyttningsdags.
– Idag är vi nio samarbetspartners som driver och utvecklar HSB Living Lab. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra intressenter som exempelvis NASA. Här kommer vi bland annat att tillsammans forska på hur vi kan tvätta i rymden, säger Maria Ådahl från Johanneberg Science Park.

IASP är ett internationellt nätverk av science parks och innovationsområden med 405 medlemmar från 73 länder, där Johanneberg Science Park är en av medlemmarna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]