[ Annons ]

Per Hedebäck, vd och koncernchef på Projektengagemang AB.
Publicerat 18 oktober, 2017

Få känner möjlighet att påverka stadsutvecklingen

I Sverige anser två av tre personer att de upplever att de inte har någon möjlighet att påverka hur Svenska städers utveckling. Det visar en ny Sifo-undersökning.

Samhällsbarometern 2017 är en undersökning som är beställd av arkitektskonsultbolaget Projektengagemang för att kartlägga hur svenskar ser på samhällsutvecklingen i Sverige. Undersökningen visar att 63 procent har uppfattningen att de helt saknar inflytande över hur deras städer utvecklas.

[ Annons ]

– Vår undersökning visar tydligt att svenskarna anser att de har svårt att komma till tals när det kommer till förändring och utveckling i deras städer. Det gäller därför att skapa konstruktiva dialoger mellan företag, kommuner och dess invånare. På så sätt kan fler känna sig delaktiga, få större förståelse för ombyggnationer och invånarna kommer därmed trivas bättre där de bor, säger Per Hedebäck, vd på Projektengagemang.

Bland alternativen för de som ansåg att man inte hade något inflytande fick de svarande ange fler än ett alternativ. 40 procent av de svarande uppfattar att politiker och stadsplanerare inte bryr sig om deras uppfattningar. 37 procent menar att det kräver för mycket engagemang och 33 procent påstår att de inte vet hur de ska kunna påverka beslutsfattarna.

Totalt deltog 2500 personer i undersökningen. Undersökningen är statistiskt säkerställd och representativ på riksnivå.

Känner du att du har möjlighet att påverka hur din stad utvecklas?

Varför känner du att du inte har möjlighet att påverka hur din stad utvecklas?

Topp 10: Vad skulle du vilja se mer av i din stad?

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]