Gripsholms Värdshus. Foto: Janders/Wikimedia commons.
Publicerat 15 januari, 2019

Svenska Kulturpärlor köper Gripsholms Värdshus

Svenska Kulturpärlor har under de senaste 9,5 åren drivit Gripsholms Värdshus i Mariefred. Nu har bolaget skrivit ett avtal om förvärv av fastigheten där verksamheten bedrivs.

Svenska Kulturpärlor ägs av familjen Åström som sedan tidigare bland annat äger Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Pelles Lusthus i Nyköping och Södertuna Slott utanför Gnesta. Att de nu fått möjlighet att förvärva fastigheten Gripsholms Värdshus ger företaget en än större långsiktighet i verksamheten.

[ Annons ]

– Redan 1986 ville min far, Göran Åström, förvärva Gripsholms Värdshus, berättar Fredrik Åström, vd på Svenska Kulturpärlor. Istället var det STC Interfinansgruppen som köpte fastigheten. Genom åren har STC Interfinans och dess dotterkoncern Mälarum Fastigheter gjort enastående renoveringar av värdshuset och gjort det till den historiska pärla det är idag.

– Styrelsen i STC Interfinans har tidigare tagit ett strategiskt beslut att avyttra gruppens industriella fastigheter för att fokusera på hyresbostadsfastigheter och skogsinnehav i Mälardalen säger Thomas Blades, vd på STC Interfinans.

Utifrån det beslutet har familjen Åström fått möjligheten att förvärva fastigheten. Fredrik Åström uttrycker en stor glädje och stolthet över att han och hans familj fått förtroende och möjlighet att ta över en sådan betydande fastighet som Sveriges äldsta värdshus.

– Det är alltid roligare att äga fastigheterna man är verksam i samtidigt som det ger oss större möjligheter att långsiktigt utveckla det stora engagemang vi redan idag har i Mariefred, säger Fredrik Åström.

Affären slutförs den 15 april då Svenska Kulturpärlor tillträder fastigheten.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]