[ Annons ]

Foto: Svenska Hus.
Publicerat 27 november, 2020

Svenska Hus växer på Ringön

Svenska Hus förvärvar två fastigheter på Hisingen i Göteborg. Den totala uthyrningsbar ytan ligger på cirka 6 800 kvadratmeter.

Förvärven sker genom bolagsöverlåtelse och säljare är Varis Förvaltning i Göteborg. Bland hyresgästerna finns Däckatt, Rope Access och Stena Recycling. 

Fastigheterna angränsar till varandra och ligger utmed Ringögatan på expansiva Norra Älvstranden, där Svenska Hus sedan tidigare äger två fastigheter.

[ Annons ]

– Ringön är ett spännande verksamhetsområde med varierande skick på fastigheterna som ligger i centrala Göteborg. Området blir än mer inkluderat när nya Hisingsbron står klar 2021 och det finns planer på att bygga bostäder och kontor omkring norra brofästet i takt med att Frihamnen bebyggs. Med tanke på Älvstadens utveckling tycker vi att Ringön är spännande på sikt, säger Ylva Morelli, regionchef Göteborg.

I och med förvärvet av fastigheterna Tingstadsvassen 20:2 och 20:13 äger och förvaltar Svenska Hus idag totalt runt 22 000 kvadratmeter på Ringön.

– Vi ser en fördel i att samla vårt bestånd och den här fastigheten kompletterar vårt befintliga bestånd geografiskt. Vi förvärvar fastigheter med utvecklingspotential och på Ringön ser vi att hyrorna och skicket på fastigheterna generellt kommer att förbättras i takt med att Älvstaden utvecklas, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]