[ Annons ]

Foto: Shutterstock
Publicerat 28 februari, 2018

Svenska Handelsfastigheter hyr ut till Coop i Härlöv

Coop etablerar sitt nya butikskoncept Stora Coop i Härlöv handelsområde i Kristianstad. Ett hyresavtal om 5 000 kvadratmeter har tecknats med Svenska Handelsfastigheter, och inflyttning är planerad till 2020.

– Viktigt för vårt etableringsbeslut var att Svenska Handelsfastigheter gör en rejäl investering i handelsområdet och att man med ett långsiktigt ägande utvecklar området ytterligare med flera nya aktörer utöver Stora Coop. Samtidigt har Kristianstad kommun beslutat att förbättra infrastrukturen för att underlätta trafikflödena i området, säger Peter Mattisson, Chef Fastighet & Etablering, Coop.

[ Annons ]

Även på Svenska Handelsfastigheter är man nöjd med Coops val.

– Vi är fantastiskt glada att Coop väljer att etablera sitt stormarknadskoncept Stora Coop på Härlövs handelsplats. Etableringen är ett bevis på vad långsiktiga hyresgäster och fastighetsägare kan åstadkomma tillsammans. Coop blir en ankarhyresgäst och etableringen är ytterligare ett styrkebesked till Härlöv som handelsplats, säger Staffan Unge Affärsutvecklingsansvarig på Svenska Handelsfastigheter.

Svenska Handelsfastigheter planerar nu att storsatsa på Härlöv och förhandlar enligt egen uppgift med ett flertal aktörer som ska komplettera det befintliga butiksutbudet.

–  Vi har flera skarpa diskussioner igång med andra aktörer som vill in på området som kommer att komplettera Coop och befintliga hyresgäster, säger Staffan Unge.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]