Publicerat 6 maj, 2021

Svenska Handelsfastigheter höjer sitt bud på Tre Kronor Property, tredje budet i budstriden

Svenska Handelsfastigheter höjer sitt uppköpsbud på samtliga aktier i fastighetsbolaget Tre Kronor Property till 163 kronor per aktie, från tidigare 151 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Svenska Handelsfastigheter lade sitt ursprungliga bud på 151 kronor den 13 april, ett bud som inte rekommenderades av styrelsen i Tre Kronor Property.

Trophi Fastighets utmanade därefter den 4 maj med ett uppköpsbud på 160 kronor per aktie, ett bud som rekommenderas av styrelsen i Tre Kronor Property.

Svenska Handelsfastigheter bjuder nu över Trophi Fastighets med 3 kronor per aktie och budstriden har hittills bjudit på tre bud.

Svenska Handelsfastigheter har förvärvat totalt 1,03 miljoner aktier, motsvarande 10,05 procent av kapitalet och rösterna i Tre Kronor för 163 kronor per aktie. Av dessa har 0,98 miljoner aktier
förvärvats från Citifa, som ägs av Olof Andersson, Jan Barchan och Mats Cederholm.

- Tre Kronor har ett mycket bra bestånd av handelsfastigheter som väl kompletterar vår portfölj. Utifrån den gemensamma målsättningen att skapa attraktiva handelsplatser ser vi intressanta skalfördelar genom att kombinera bestånden. Vi har förvärvat aktier motsvarande 10,05 procent av aktier och röster i Tre Kronor och höjer nu även vederlaget i erbjudandet för att vi är övertygade om att vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en fortsatt långsiktigt hållbar tillväxt och lönsamhet. För att ge resterande aktieägare tid att utvärdera vårt reviderade erbjudande och i syfte att uppnå ett innehav om mer än 90 procent av aktierna i Tre Kronor, förlänger vi acceptperioden till den 20 maj 2021, kommenterar Lennart Sten, vd i Svenska Handelsfastigheter.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]